Hopp til innhold

Frisk etter tidlig diagnose og behandling!

Ikke nøl ta kontakt med lege snaret for behandling.
Trege fastleger henviser ikke pasienter med smerter i muskler og ledd tidlig nok til behandling. Dette forårsaker at mange kan utvikle alvorlig bekhterev helt unødvendig. Oppsøk lege tidlig ved symptomer på Bekhterevs sykdom ikke vent.

Kjenner du til at noen i familien lider av Bekhterev eller andre revmatiske sykdommer.  Du er automatisk i høyrisikosonen for å bli rammet av Bekhterev eller andre revmatiske kroniske lidelser. Er du oppmerksom på symptomene, går til legen ved minste antydning til at det kan være Bekhterev på gang, kan du være heldig og forbli frisk hele livet

I EULAR, den europeiske revmatikerunionen har det lenge vært satt fokus og benytte seg av mulighetens vindu. Kort sagt betyr at du kan unngå å utvikle bekhterev dersom du er i aggressiv behandling senest 6 måneder etter at første symptom oppsto.

Vær oppmerksom på følgende symptomer:

  • Familiemedlemmer som er revmatisk
  • Smerter i nedre del av rygg
  • Stivhet
  • Smerter når du reiser deg fra sittende stilling
  • Søvnløshet
Fysiske skader i rygg og nakke kan også utløse bekhterev
Se: Traumer kan trigge ax-spa...

Har du røkt eller vært utsatt for passiv røyking er du også i risikogruppa for revmatiske lidelser.

se: Røyking farligere en tidligere antatt... 

EULAR kjører i år kampanjen «Dont Delay, conect to day» Ikke vent gå til legen i dag, for å markedsføre betydningen av tidlig behandling. Undersøkelser viser at mennesker med Bekhterevs sykdom venter i snitt 7 år fra symptomer til diagnose stilles. Det kan ikke fortsette slik. Nå må det handling til. Fastlegene trenger ny kunnskap og det må handling til for å komme dette til livs.

Bekhterev Norge sin delegasjon på Eular 2017